Ahoj z nových stránek školy!

Ahoj, omlouváme se, že jsme se tak dlouho neozvali. Přejeme příjemný Advent … Pracujeme totiž na nových internetových stránkách naší školy. Ještě na nich leccos chybí, ale už je snad brzo spustíme.

A co nového u nás? Od září nám přibylo hodně nových žáků z Pecky, Nové Paky, Čisté. V říjnu k nám pak přišly děti z Vrchlabí. Je nás nyní 57.

Prvních čtrnáct dní jsme měli “seznamovací týden”, protože jsme museli poznat nové kamarády. Hráli jsme hry, zkoumali jsme okolí a vlastně jsme pomalu na našich cestách objevovali tajemství krajiny. A co nás zaujalo? Čedičové moře na svazích Hůry, vraní oko, řebříček, třezalka, mateřídouška a hlavně ten obtížný výstup na Hůru severní stěnou. Kreslili jsme také naši roklinku ohraničenou ze severu hradbou Krkonoš. Stavěli jsme různé objekty z přírodního materiálu, zahráli jsme si při tom trochu na architekty.

Na prvním stupni máme nyní čtyři skupiny, ve kterých sbíráme vědomosti. Na druhém stupni jsou nyní dvě skupiny našich kamarádů. Holky a kluci z druhého stupně si vymalovali sami třídu. Trvalo jim to několik hodin, ale podařilo se. My starší jsme v říjnu narychlo pomáhali vyklízet další místnost, protože jsme se rozrostli. Rodiče z Vrchlabí ji pak dali vymalovat a zařídili ji pro naše bádání.

Proběhly u nás také předadventní trhy. Den před svatou Kateřinou, kdy se i naši předci naposled veselili. I u nás se hrálo, prodávalo, tvořilo a hodovalo. Prodávaly jsme především my děti své výrobky. Díky všem to bylo bezva.

A teď už přichází doba ztišení a očekávání Příchodu. Občas se k nám do školy zatoulá nějaká ta obchůzková bytost, letos nás navštívil Mikuláš s čerty a andělem. Když napadl první sníh, vydali se někteří tvořit na školní zahradu, aby si jej trochu užili. No snad nebude poslední… To by si někteří z nás pobyt na horách v Krakonošově království, který je čeká v lednu, ani neužili. Snad Krakonoš protrhne ještě nějakou tu peřinu… Pořád se k nám chodí někdo dívat, zblízka i zdaleka.

Vypadá to, že přibudou možná zase noví kamarádi. Tak zatím ahoj z “Pod Hůry” a na masopust přijďte pobejt!