Jak v novém školním roce?

Ahoj, moc se omlouváme, že jste o nás nic neslyšeli. Nezmizeli jsme z povrchu zemského, ani nás nespolkl drak. Bylo toho trochu hodně. Ale už to bude lepší.

Od ledna 2018 otevíráme mateřský klub “Semínko” díky podpoře Evropského sociálního fondu, do kterého se naši kamarádi od dvou do pěti let mohou hlásit již teď. Kapacita klubu je patnáct dětí. Naše dvě nové průvodkyně se vám zanedlouho na našich stránkách představí i se svým programem, který chtějí nabídnout. Během roku se naši průvodci rozjeli na školení a na některé školy s montessori programem. A v červnu bylo rozhodnuto, že se naše badatelské prostředí ještě více promění. Pro příští rok budou otevřeny dvě třídy prvního trojročí /1-3/, které najdou své zázemí v prvním patře budovy. Budou mít k dispozici celkem tři místnosti, kde budou rozmístěna jednotlivá hnízda. Ve druhém patře pak bude sídlit jedna třída druhého trojročí, která bude úzce spolupracovat s šestou třídou.a dvě ve třetím trojročí. K dispozici budou mít čtyři místnosti, kde budou mít rozmístěna jednotlivá hnízda. Ve třetím patře se zřídí knihovna. Od příštího roku plně přecházíme na slovní hodnocení. Kdo bude chtít, může na požádání dostat jako přílohu hodnocení známkou.

Došlo k výměně stráží na palubním můstku, místo Ivo Chocholáče přichází Eva Chudobová. Snad to alespoň ty dva roky vydrží. Ivovi děkujeme, že jsme vypluli. Neloučí se s námi. Stane se u nás průvodcem a bude se starat dále o naši loď s posádkou.

Útoky různých pirátů /anonymů/ se nám podařilo odvrátit a plujeme dále. Příště se alespoň ukažte, srabi, a neschovávejte se za vlnami. Objeví se u nás nové průvodcovské tváře, děkujeme za odvahu, že jste na naši loď naskočili. Během prázdnin proběhla mezi rodiči rychlá sbírka na Montessori proviant, který hodláme zakoupit v nejbližším přístavu. Děkujeme všem, kteří nám pomohli a v těžkých chvílích naší plavby při nás stáli. Bez vaší Pomoci by se plavba nepovedla. Někteří z nás byli se školou v Anglii, na konci roku jsme se pustili do velké vodní bitvy. Vodou bylo naplněno téměř tisíc balonků. A pak to začalo. Byl to příjemný závěr školního roku.

Tak zatím ahoj z Pod Hůry.