Návod pro žáky: Jak začít s e-learningem (1. fáze pro 5. a 6. ročník)

Zahajujeme testovací fázi vlastního e-learningu s rozšiřujícím učivem. Nabídku kurzů neplánujeme rozšiřovat pouze v období online výuky, ale i v dalších měsících a letech. V první vlně zpřístupňujeme kurzy žákům 5. a 6. třídy. Přístupové údaje najdete ve své školní emailové schránce (e-mail s odkazem na tento článek). Kromě informací, které jsme si řekli na online hodině, připojujeme rychlý návod na zahájení kurzů (pro větší detail klikni na obrázek):

V hlavním menu najeď na položku Na dálku, poté klikni na odkaz “Vstup na intranet” a vyplň přístupové údaje.

Změň si heslo podle následujícího postupu:
Odkaz najdeš v menu pod Intranetem (viz. obrázek)

Opět zadej současné heslo a klikni na “Generovat heslo”, to následně nahradíš svým novým heslem:

Pokud napíšeš slabé heslo, jako já v příkladu (nedoporučuji 🙂 ), musíš použití slabého hesla potvrdit, poté stačí Uložit změny.

A poslední krok: jak začít s kurzem? V menu klikni na položku Intranet (tím se vrátíš na stránku s informacemi o hře, rozvrhem a odkazem na kurzy). Klikni na první obrázekPřípadně můžeš zvolit položku Kurzy v menu pod Intranetem. 

Vyber si kurz a na další stránce a začni stisknutím červeného tlačítka “Zahájit” pod přehledem o kurzu.

To je vše. Kurzy se budou postupně rozrůstat o nové lekce. Stejně tak plánujeme další zajímavé kurzy. Těšíme se na zpětnou vazbu a uvidíme se na další hodině o e-learningu příští pondělí v 11:40.