Dětský den a divadlo žáků ZŠ

Děti na dětský den putovaly po světě. Čekaly na ně různé úkoly, kvízy i malé disciplíny, vždy spojené s další zemí světa. Po správném splnění úkolu si do svého “Cestovního pasu” mohly děti nalepit i příslušnou vlajku, pak ještě vyluštit pár kvízů a už je čekala sladká odměna.🎎🤠🇬🇱🎣🇳🇴

A že mohly procestovat opravdový kus světa: v Japonsku si děti vyzkoušely chůzi Gejšy, v USA házení “lasem” jako kovbojové, v Grónsku došlo na hody a setkaly se s Eskymáky, na Islandu se konal tradiční rybolov, ve Vietnamu přišla na řadu výroba tradiční pokrývky hlavy a při návštěvě Norska bylo úkolem rozpoznat, jak vlastně vypadá pravá severská polární zář. Vše bylo ještě spetřeno tvořivými dílničkami, kde na děti čekalo množství materiálů a námětů na hravé výrobky.

Po tvořivé části dětského dne následovalo neméně kreativní divadlo žáků ZŠ, představení s názvem “Kouzelná píšťalka”. Po jeho šťastném konci a osvobození princezny Haničky z rukou zlého čaroděje hledaly děti vlastní píšťalky, skryté v koutech zahrady. Vysoké tóny linoucí se ze všech stran zanedlouho prozradily, jak bylo jejich hledání úspěšné. 🎶🌞 Počasí se vydařilo a tak jediné, co nám krátce zakrylo výhled na modravou oblohu, byl třpytivý prach, ve který se přeměnil zlý čaroděj.