Virtuální výlety v době online výuky

Tento školní rok bohužel nejde úplně podle plánu.  Školy jsou zavřené a byly nuceny přejít na online výuku. V naší škole se snažíme ze všech sil pomoci žákům udržet tempo v učení, zatímco oni nemohou být fyzicky přítomni. Tato snaha všem pomůže při návratu zpět do učebny.

V této náročné době je důležité na žáky působit pozitivně a přinášet prostřednictvím výuky na dálku radost do jejich životů.

Naštěstí existuje spousta zdrojů, díky nimž je online učení zábavné a zajímavé. Tyto zdroje lze využít ke zpestření času ve virtuální učebně a zajistit, aby se žáci na své hodiny těšili.

Například my po dobře odvedené práci v hodině rádi cestujeme, a to rovnou po celém světě. Na náš virtuální výlet si připravíme piknik a cestou si přečteme krátkou povídku nebo pár vtipů. O navštíveném místě si zjistíme několik zajímavostí, které zapíšeme do cestovního deníku.

Cestovní deník

Mount Rushmore

Zajímavý byl výlet na Mount Rushmore. Zjistili jsme, že sousoší prezidentů z vyhlídkové trasy není až tak skvěle vidět. Ve výhledu překáží stromy. Vždy je ale možnost, podívat se na celek z dálky. A navíc jsme pro vás vybrali nejkratší cestu od parkoviště na vyhlídku, která je k sochám nejblíže.

S Google Earth si tento div světa můžete prohlédnout ze všech úhlů.

Změřili jsme délku cesty z parkoviště na vyhlídku 670m
Pohled z vyhlídkové trasy, blíže se nedostanete
Mount Rushmore

Mount Everest

Z bezpečí domova jsme prozkoumali Mount Everest. Stát pod touto horou, i když pouze virtuálně, je silný zážitek.

Věděli jste, že se hora stále zvyšuje?

Mount Everest je dechberoucí ze všech stran

Grand Canyon

Pohled na Grand Canyon při západu slunce také nemůže zklamat. Procházka s Google Earth působí velice autenticky a na stezce jsme se příliš bezpečně necítili.

Foto přímo ze strašidelné stezky, výhledy nádherné

Zdroj: https://tinyurl.com/y6ub9e9e