Rozšířeno o harmonogram: Nabídka kroužků ZDARMA pro mládež i veřejnost (přihláška ke stažení)

Přihlášku najdete zde (u žáků školy není třeba vyplňovat kontaktní údaje). Popis kroužků najdete níže. Dny a časy jednotlivých kroužků:.

Nabídka kroužků (i pro žáky ostatních škol)

Aerobik pro děti
(1. stupeň)

Dětský aerobik se zaměřuje na pohybové cvičení za doprovodu hudby, na nenásilné zlepšování pohybových schopností – rozvoj koordinace, kondice a flexibility. Hlavním cílem cvičení je radost z pohybu.

Anglický jazyk

Kroužek zaměřený především na konverzaci, učení se a osvojování jednoduchých rozhovorů v anglickém jazyce, rozšíření slovní zásoby zábavnou formou.

Badatelský kroužek (pokusy a robotika)

Moje první chemické a fyzikální pokusy, úvod do robotiky (edukativní hry
s programovatelnými hračkami, které rozvíjejí prostorovou orientaci, logické myšlení, plánování a prakticky učí základy programování).

Český jazyk – seminář

V tomto kroužku si můžeš nejen rozšířit a prohloubit znalosti českého jazyka, ale také se připravit na přijímací zkoušky na střední školy. Formou společných aktivit a cvičení si budeme rozvíjet čtenářské dovednosti, vědomosti z pravopisu a gramatiky i písemný projev.

Deskovky

Stolní hry, které zaručeně zabaví malé i větší. Hraješ hry spíše na obrazovkách? Zažij pro změnu radost ze hraní deskovek se svými kamarády/kamarádkami. Nejsou Ti deskové hry cizí? Pojď si s námi zahrát svoje oblíbené! Zábava Tě čeká i při výrobě vlastních her.

Dětská jóga

Propojení a protažení celého těla formou různých zábavných aktivit, her a jednoduchých pozic, které jsou dětem přirozené. Učení se drobných rituálů, aktivní relaxace, soustředění se a koordinace….To vše mohou děti při hodinách jógy zažít.

Francouzský jazyk

Kroužek francouzštiny je určen všem, kteří mají zájem o studium základů tohoto krásného jazyka a chtějí se dozvědět i něco málo o historii a kultuře země galského kohouta.

Po stopách paměťových mistrů

Co je to vlastně paměť? Jak funguje a jak ji správně používat? Co všechno s ní dokážeš, když ji budeš používat a posilovat podobně, jako paměťoví mistři minulosti? Naučíme se, jak si hravě zapamatovat číselné řady, zeměpisné názvy, jména osob, historická data, slovíčka cizích jazyků, třeba i za pomoci myšlenkových map.

Kroužek grafického designu

Jakou roli hraje grafický design v utváření světa kolem nás? Proč je grafika nezbytná pro efektivní komunikaci? Odpovědi spolu nalezneme v prostředí grafických nástrojů, fontů, barev, tvarů a jejich funkcí. Naučíš se pracovat s grafickým tabletem, třeba při vytváření objektů, které si u nás vytiskneš na 3D tiskárně.

Ruský jazyk

Seznámení s azbukou a ruským jazykem (Psaní a čtení textu v azbuce, pravidla výslovnosti.)

Psaní všemi deseti, těsnopis

Základní poloha rukou na klávesnici – prstoklad, ovládání klávesnice deseti prsty naslepo. Umět psát všemi deseti šetří nejen čas, ale i krční páteř. Nestíháš si poznamenat důležité informace a zajímavé myšlenky? Nauč se těsnopis! Zrychluje psaní. Za stejný čas napíšeš mnohonásobně víc textu než latinkou a ruka to ani nepocítí.

Přírodovědný kroužek

V kroužku se naučíme základy udržitelného pěstování, péče o terárka a pokojové rostliny, které si vypěstujeme od samotného semínka. Celý proces nám nabídne odhalení řady tajů a přírodních fenoménů.

Seminář z matematiky

Matematika není žádná věda. Společnými silami zdoláme nejen to, co nám zrovna nejde, ale své znalosti si prohloubíme a upevníme třeba i řešením matematických hlavolamů.

Doporučujeme: Kroužek „Mladý hasič“

V rámci své činnosti organizují čistečtí dobrovolní hasiči. Určeno dětem 6-18 let, rozděleno na mladší, starší a dorost. Schůzky každý týden. Den a čas budou upřesněny dle rozvrhů, zpravidla to je od 16:00. Náplní je hasičský sport, ovládání zdravovědy, základy přežití, chování v mimořádných situacích, ale také volnočasové aktivity, společné výlety, víkendové a prázdninové pobyty, tvoření apod. Více na www.smart-web.cz/sdhcista, kontakt na vedoucího: 724180480 – Ladislav Jiřička.

Podle zájmu (pište nám na mail: info@podhurou.cz )

Jóga a Tai-či pro dospělé

Moderní tance (street, shuffle)

Outdoorové sporty (tůry, pohybové hry, běžky)

Tenis pro začátečníky

From Scratch: od Pythonu k vlastním hrám a apkám (algoritmy a programování)